Over ons

NADA streeft naar een geestelijke gezondheidszorg zonder dwang en afzondering, sensibiliseert rond pijnpunten in de zorg en brengt alternatieven onder de aandacht die ruimte laten voor meer gelijkwaardigheid, nabijheid en menselijkheid in de hulpverlening.

NADA is een Belgisch initiatief van ervaringsdeskundigen, gestart in december 2020.


Missie en visie

Missie

NADA wil een geestelijke gezondheidszorg waar psychisch kwetsbare personen op een humane manier behandeld worden, met aandacht voor hun krachten en met een sterke focus op herstel, gelijkwaardigheid, nabijheid en empowerment. NADA wil een zorgsysteem waarin dwang, afzondering en fixatie niet voorkomen en waarbij vrijheidsbeperking plaats maakt voor menswaardige alternatieven. Met NADA willen we samenwerken met andere organisaties uit de brede geestelijke gezondheidszorg en zo een netwerk creëren om verbeteringen binnen de geestelijke gezondheidszorg door te voeren.

Visie

NADA is een Belgisch netwerk dat streeft naar een dwangvrije geestelijke gezondheidszorg. NADA wil getuigenissen van patiënten, naasten en hulpverleners die in contact kwamen met dwang of alternatieven onder de aandacht brengen. NADA sensibiliseert rond pijnpunten in de geestelijke gezondheidszorg en brengt wetenschappelijk onderbouwde alternatieven en preventiestrategieën onder de aandacht van zorggebruikers, naasten, hulpverleners, politiek en beleid, om vrijheidsbeperkende maatregelen te bannen. Daarvoor werkt NADA samen met andere organisaties uit de sector en wordt het NADA-netwerk ondersteund door vzw UilenSpiegel.


Meedenken of -doen?

Heb je een idee voor NADA? Deel je graag je ervaringen? Of wil je graag vrijwillig mee je schouders zetten onder dit project? Laat ons dan iets weten!

Nieuwsbrief NADA

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste NADA-nieuws, nieuwe getuigenissen, alternatieven en meer? Schrijf je dan snel in voor de tweemaandelijkse NADA-nieuwsbrief! 

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.